Samara
26 juli 2024 - Sámara, Costa Rica
Lekker vroeg op het strand vandaag, 8.00 is het. Er is nog niemand, heel het strand is heerlijk leeg. Dat maakt het plaatje wel nog mooier.
Palmbomen achter ons, een verdwaalde kokosnoot in de branding en de zon die bijna doorbreekt.
Lekker spelen in de golven. Tussendoor worden er dammen gebouwd, houden we een moddergevecht, en wordt er gezocht naar krabben die zich steeds weer verstoppen in het zand. Hebben we dat gehad, dan duiken we weer het water in. De rest van de groep sloot later aan. En de meeste kinderen hadden nog niet eerder in de zee gezwommen. Ontzettend veel plezier hebben ze gehad samen.
Na een heerlijke lunch op een strandtent weer in de buurt van ons hotel, hebben we 2 bodyboards gehuurd. Met deze golven was dat een grote hit. Eerste 15 minuten even zoeken wanneer je nu precies moet gaan, maar daarna gingen ze zo 30 meter lang mee op een golf. Een ander meisje uit de groep Fajen, was er ook bij met board. Ze hebben de grootste lol gehad samen, zo heerlijk om te zien.
Vanavond gaan we voor het laatst als complete groep uit eten, 1 gezin blijft hier nog een paar dagen. De kinderen spelen met zijn allen weerwolven aan 1 tafel en er wordt alvast gezongen voor Ben zijn verjaardag. Het is pas de 28e, maar dan zitten we in het vliegtuig en hij wou dat heel de groep compleet was. En dan proberen we er de 28e ook maar iets van te maken.
Na afloop van het eten krijgen we een quiz van Olivier, onze reisgids, over Costa Rica. Dus een mooie afsluiting van de groep samen