Samara
25 juli 2024 - Sámara, Costa Rica
Een lange reisdag vandaag, met een oponthoud op het vooruitzicht. Er is namelijk een belangrijke brug dicht, waardoor we een omweg moeten gaan nemen. I.p.v 3 uur zijn we nu 5 uur onderweg... beetje de balen van, maar daar kunnen we nu eenmaal niets aan doen.
Het vervelendste is vooral dat we geen hoofdweg kunnen pakken, dus we zitten opgescheept met hobbels in de weg en de vele bochten. Na 1.5 uur stoppen we even, en horen we het nieuws dat de president de brug nu aan het openen is, en dat die dus open gaat.
We besloten wat langer te wachten bij de stop, zodat de eerste files dan weg zijn. En we meteen door kunnen.
Bij die stop zien we trouwens prachtige Ara's. Rode, maar ook de blauwe. Krijsend naar elkaar, overvliegende van boom naar boom, prachtige kleuren! Soms worden ze ook weggejaagd door de Brulapen die er ook over de takken lopen.
Die Brulapen trouwens..... dat is onze dagelijkse wekker. Tussen half 5 en half 6 laten ze zich horen. Wat bij ons een haan doet, dat zijn hier de brulapen.
We gaan verder, op naar de brug. Onze theorie van iets later vertrekken en geen file meer tegenkomen klopt helaas niet. De president zit nog in zijn praatje, 45 minuten wachten en toen konden we gaan rijden.
We hebben de president ook gezien trouwens, heel zijn lijf, alles behalve zijn hoofd. Die zat achter een tent 😆
Aangekomen op bestemming, vlug zwemkleding aan. En op naar het strand, want dat gaan we de laatste dagen doen hier.
Hoge verwachtingen, tropisch standbeeld, die vielen helaas even tegen. Alles lag vol met hout van bomen, bladeren van palmbomen etc. Verderop zagen we een mooi strand, maar om daar te komen moesten we door het water lopen of helemaal om. Die om routes hadden we al genoeg gehad vandaag...
Dus kleren uit, alles in de waterdichte tas, en oversteken maar.
Heerlijk weer in de golven gespeeld tussen alle surfers, zelfs de regen vonden we heerlijk, want het is hier toch bloedheet.
Maar toen we flitsen en donders voorbij zagen komen zijn we toch maar naar een strandtent gegaan.
Heerlijk spelletjes gespeeld met elkaar, en even tijd met zijn 4en.
En aangezien het na een tijd nog steeds flink regende, zijn we ook maar in onze badkleding naar het hotel gelopen.
Morgen gaan we vroeg op pad, naar een tropisch verlaten strandje, waarvan het beeld als het goed is wel meteen gaat zijn wat we er van verwachten, haha