Monteverde

24 juli 2024 - Monteverde, Costa Rica

Wat een dag, wat een ochtend. Echt, als je ooit naar Costa Rica gaat. Dan is dit een dikke vette aanrader.
Zipline door en over de jungle heen stond op het programma van vandaag.
Het weer was niet top, regen en best veel wind. Maargoed, regenjassen aan, en als je eenmaal nat bent, dan maakt het allemaal niet meer uit.
Na de instructie stond er een lange rij voor ons, maar dat mocht de pret niet drukken.  De eerste zipline was een vrij korte, even om in te komen denk ik. En daarna werd het genieten. Boven de boomtoppen, prachtig uitzicht, zo vrij als een vogel in de lucht. Elke keer als 1 van de kinderen aan kwam op het platform, dan was dat met een grote lach op hun gezicht!
Bij 2 kabels mochten we samen er vanaf, Ben of Tom achter ons, hun voeten om ons middel, en gaan. 1 kabel van een kilometer lang, maar jongens jongens... wat een uitzicht kregen we daar kado. Sommige plekken ga je dwars door de jungle, een klein tunneltje van groen waar je doorheen schiet, en daarna weer boven de boomtoppen uit.
Ze hadden ook een tarzan swing. Dan sta je bovenop een platform, je 'springt' eraf en je maakt een mega grote zwaai naar voren. Het eerste stapje die je er vanaf moet zetten, daar voel je weer even kriebels! Maar dat was toch wel super tof.
We zijn eerst even gaan kijken hoe het ging en of we het wat vonden, maar de beslissing was vrij snel genomen. Wij willen ook! De jongens voorop, en wij daarna. Sowieso veel kinderen die gingen, dapper allemaal!
Tofste wat we ooit hebben gedaan zei Tom. En beide waren ze helemaal hyper na afloop.

Spullen ingeleverd en lekker wat gaan drinken. De jungle van boven hadden we nu gezien, dus nou nog er door heen gewandeld. Voor de laatste keer eigenlijk, want morgen gaan we richting het strand.
Deze regenwoud was weer totaal anders dan alle andere die we gezien hadden.
Ontzettend dichtbegroeid, overal hingen er lianen en elke boom was bedekt met mos, varens en zoveel andere planten. Er wad geen enkele plant die alleen groeide, en zit overal een andere plant omheen. Dat maakt het wel echt een mooi omgeving om in te wandelen.
Een mooie tocht, stiekem best lang, dus de mannen waren er inmiddels ook wel klaar mee. Het looptempo werd opgevoerd door ze zodat we er sneller waren 😆
Drankje naar afloop en terug naar het hotel!
Verder een rustige avond, iedereen is moe. Nog even wat boodschappen, eten en lekker terug naar de kamer