Monteverde

23 juli 2024 - Monteverde, Costa Rica

Vandaag voornamelijk weer een reisdag, we moeten om de vulkaan heen, naar de andere kant, een bergdorp in. Dat hebben we geweten ook, want dit was niet de fijnste rit. Veel bochten, maar vooral een slecht wegdek waardoor we veel aan het hobbelen waren. Maargoed, dat mag de pret niet drukken in de bus natuurlijk. Als je 5 kinderen achter je hebt zitten op de achterbank wordt je sowieso een beetje melig. Veel grapjes, gesprekjes, gesnoep. Al heel de week worden we getikt (zonder terug tiks) en vandaag kregen we eindelijk heel de bus mee. Iedereen was elkaar aan het tikken, aan het wegkruipen omdat je niet getikt wilt worden.
Het tikkertje ging vervolgens over in verstoppertje, niet te doen in een bus natuurlijk. Dus vesten over je hoofd, achter het gordijntje kruipen, onder bij je stoel gaan zitten.. nouja heel suf dus, maar wel zo gelachen dat de tranen over onze wangen liepen.
We hebben de vulkaan nog wel even mooi kunnen zien trouwens, bijna helemaal uit de wolken.
Daarna rijden we vooral de wolken in, het zicht word slecht en we stoppen op een plek om te eten. Daar heb je normaal fantastisch uitzicht, maar nu was het wit van de mist/wolken.
We hebben even later nog een tussenstop, een plek waar veel kolibrie's komen.
De eerste keer dat ik er 1 zag deze vakantie lijkt alweer zo lang geleden. Ik was toen ook gewoon ontroerd door het beestje.
En nu... 20 of 30 die rond om ons heen vliegen. Groen, blauw, oranje, paars, kleine windvlaagjes langs je oren af. Ze zijn razendsnel, het is maar goed dat ze af en toe ook stil zitten want anders is er geen foto van ze te maken. Het zijn beestjes waar je uren naar kunt kijken, en waarvan je elke keer weer denkt dat je een nieuwe kleur kolibrie ziet. In de verte horen we wat al gedonder, dat geluid komt snel dichterbij en de eerste druppels vallen. Daarna..... komt het echt met bakken eruit! Een wolkbreuk, een flits met daarna meteen de donder. Dus snel dus bus in, en de laatste 10 minuutjes naar het hotel. Overal komt water vandaan, elk hoekje, andere wegen, de berg en uit de lucht. De wegen staan al vrij snel blank, dus flinke plassen om doorheen te rijden. Maar ook wel weer tof om naar te kijken, en het is tenslotte ook regenseizoen. Daar hebben we tot nu toe ook niet over hoeven klagen, en zo hebben we de regenjassen niet voor niks meegenomen 😉

In de avond maken we een nachtwandeling. Dat is trouwens al om 18.00, want dan is het al pikkedonker, ideaal. We krijgen allemaal een zaklamp en volgen onze gids, gelukkig is het weer droog ook.
We krijgen verassend veel te zien, veel dieren worden in de nacht echt actief. Oppossum, wasbeer, en een soort aap/kat achtige. Ik kan de naam hier gaan neerzetten, maar dat zegt niemand iets, haha.
Er zijn ook veel dieren die s'nachts rusten, voornamelijk vogels en vlinders. Zo hebben we een toekan erg goed kunnen zien. En een paar andere mooie vogels van dichtbij. De glasvlinder vonden we allemaal wel erg tof om te zien, hangend onder een blad.
Op naar morgen, ziplinen!!

1. Femke:
    23 juli 2024
    De glasvlinder! Mooi beestje, die hebben we ook in de vlinderkas in de Botanische Tuinen. Maar in de vrije natuur nog mooier natuurlijk :-) Ik ben benieuwd naar de foto's van de kolibries!