Tortuguero

19 juli 2024 - Tortuguero National Park, Costa Rica

Een nacht met stroomuitval, gebeurd vaker uiteraard, maar het was pikkedonker. Geen airco, en dat werd toch wel een dingetje gedurende nacht. We lagen om half 8 al lekker in het zwembad om af te koelen. Na het ontbijt op pad naar een oude vulkaan. Staat bekend om de gifkikkers die er wonen, je weet wel, die kleine felrode of blauwe. De rode hebben we veel gezien, de andere kleuren helaas niet.
Na een wandeling naar de top van de vulkaan (die inmiddels helemaal begroeid is en je niet ziet dat het een vulkaan is geweest) worden we beloond met een prachtig uitzicht over de kanalen, stukje landstrook met daarachter meteen de zee.
We staan te genieten en horen steeds meer geluid om ons heen, we worden omsingeld door brulapen. Ze komen steeds lager en mensen beginnen wat onrustig te worden. Ze zijn ons namelijk aan het bekogelen met poep! Vele andere toeristen gaan meteen naar beneden maar wij zijn blijven kijken. Ze hadden ook jonkies bij zich, erg mooi. 1 iemand van onze groep is uiteindelijk geraakt 😆
Weer terug beneden is het wat natter en zie ik een kring in het water. Ik loop er naartoe en zie een Kaaiman stilletjes liggen van best dichtbij. Snel de kinderen erbij geroepen natuurlijk

Vanmiddag lekker gezwommen bij hlde lodge. Groene ara's vliegen over, een brulaap laat zich zien, leguanen lopen rondom het zwembad. Eigenlijk hoeven we helemaal niet op pad...😉

We nemen nog kort even een kijkje op het strand, want het plaatje van de zee, zwart strand en felgroene planten is toch wel een erg mooi contrast. We zien dat de schildpadden ook hier zijn geweest, want er liggen diepe kuilen.

Einde van de middag gaan we nog even het dorpje in, het is lekker knus en gezellig. Mensen spelen domino met elkaar op een klein pleintje, kindjes fietsen ons bijna omver, mensen zijn buiten kokosnoten of handgemaakte dingen aan het verkopen. De sfeer is relaxed en fijn.
Tom koopt een souvenir om ons te bedanken, Ben scoort een mooi t shirt. En voor Joost kopen we een pet om zijn muggenbeten te verstoppen. (Tijdens het kijken naar de Kaaiman lekgeprikt)
Daarna gaan we uit eten op een heerlijke plek langs het water. Vele flitsen van de onweer zien we, maar tot nu toe valt er geen druppel. We lopen terug naar het hotel, kopen toch nog een handgemaakt schilpadje bij een man, want hij was zo aardig dat je geen nee kon zeggen. Op naar de nacht, met hopelijk wel stroom