Dag 16: Khao Sok

30 juli 2026 - Cheow Lan Lake, Thailand

Dag 16: Khao Sok

Joost en ik beginnen de ochtend met een kleine wandeling, een stukje jungle ligt achter het hotel. Het heeft flink geregend vanacht dus beetje de plassen ontwijken.
We hebben een smal pad waar we doorheen lopen. Wij laten Joost vaak voorop lopen omdat hij simpelweg het makkelijkst alle spinnenwebben voor ons weghaalt met zijn lengte. En vandaag..... was dat zeker het geval.
Joost voelt op zijn hoofd, trekt een paar webben weg en kijkt vervolgens omhoog. En ja hoor, daar zit me toch een grote spin. Ten grootte van onze hand. En het mooie was, je zag in het web gewoon een ontbrekend stukje web die precies het formaat had van Joost zijn hoofd, haha.

We zitten vlakbij een groot meer hier, Cheow Lan Lake, en gaan vandaag een boottocht maken door een prachtig landschap.
Kleine hoge, begroeide bergen duiken overal op in het midden van de rivier. Het is een prachtig landschap en op de foto's komt het gewoon niet over zoals het er in het echt uit ziet.
Het regende ook nog, dus dat hielp misschien ook niet mee voor de foto's. Gelukkig zagen we er wel heel goed uit in onze mooie, gekleurde, lange poncho's!
Vanwege het weer wordt het programma wat omgedraaid en maken we eerst een stop.
Daar mogen we zwemmen of kajakken. En na 20 min zitten besluiten we toch de kajak te pakken. De juiste beslissing blijkt al snel. De regen houdt op, en even om het hoekje hoor ik iets. Ben en ik varen verder, roepen Joost en Tom. En ik denk dat  we daar 20 minuten hebben, geluisterd naar het gebrul en geroep van gibbons (slingerapen). We proberen ze te spotten, maar helaas geen beweging te zien. Als je het geluid nog nooit gehoord hebt, zoek het op, het is oprecht prachtig.

Daarna gaan we verder met de boot, het is inmiddels echt droog, en de kleine 'eilandjes' worden mooier en onwerkelijker. Alsof je in een film bent zo'n plaatje.
We meren aan bij een grot waar we naar binnen gaan. Lopend daar naartoe komen we vele makaken tegen. Ze lopen tussen ons door, ook richting de grot, en zoeken daar een mooi plekje tussen de rotsen, en bomen.
We krijgen een grote koplamp mee, en gaan de grot in. Het eerste vleermuisje is al snel gezien, en daarna zien we er erg veel bij elkaar.
Het is af en toe lekker glad, en smal, de voeten worden nat en voor we het weten staan we weer buiten.
Terug naar de boot vliegen er nog een paar neushoornvogels over, die de jongens dit keer ook zien. Dus helemaal top!

De dag wordt afgesloten aan en in het zwembad. Morgenochtend weer vroeg op pad

1. Femke:
    30 juli 2026
    Waar is de foto van de spin?!? 😆