Dag 17: Kao Sok naar Ko Phi Phi

31 juli 2026 - Koh Phi Phi, Thailand

Dag 17: Kao Sok naar Ko Phi Phi

Half 6 gaat de wekker en mogen we weer op pad. Eerst een stukje bus, waarin iedereen probeert een beetje verder te slapen. En dan stappen we op de speedboot naar Ko Phi Phi.
Ik zou willen dat ik kan zeggen dat we prachtig uitzicht hadden tijdens de boottocht, maar helaas. De ramen zitten te hoog om heel de tijd naar buiten te kunnen kijken.
We komen aan op Ko Phi Phi, op de planning staat een stadwandelings/hike naar een view point. Maar wij hebben besloten die te skippen, en willen meteen door naar ons eigen hotel. Dus nog een korte boottocht van 20 min verder.

We komen aan, en het is een paradijsje. Hagelwitte strand, palmbomen, en helderblauw water waar we de vissen gewoon al in zien zwemmen. De snorkels worden meteen gepakt, zwembroeken aan en snel het water in.
Een heerlijke rustige plek, weinig andere mensen.
We mogen een kajak pakken wanneer we zin hebben, zwemvliezen etc.

Joost en Tom gaan meteen voor een flinke snorkeltocht, Ben en ik gaan voor de kajak. Maar zodra hij alle vissen ziet wil hij toch ook terug om zijn snorkel te pakken.
Zeeslang, murene, grote scholen vis, krabben worden gezien.
Gedurende dag wordt het eb en is het strand weer heel anders. Alle boten staan op het droge land, en vele mensen zijn het strand aan het opruimen.
Dat vind Ben wel interessant en besluit mee te gaan helpen, onze strandjutter sleept veel afval bij elkaar. Zeker als Joost en Tom gaan helpen.

Als we iets verder lopen zien we een grote school kleine vissen bij elkaar, duizenden. 1 grote donkere vlek in de ondiepe zee. Als je er door heen loopt of rond verspreidt het zich allemaal uit elkaar. Prachtig gezicht om te zien.

Ons hotelkamer is heerlijk, ruim, mooi uitzicht op een groen stuk met een vijver.
Ons avondeten doen we op een tentje op het strand, de man die ons helpt kan geen Engels, het zweet breekt hem letterlijk uit. Maar hé, hij doet zijn best, en met zijn allen komen we er toch uit. Maar volgens mij was hij blij toen er iemand anders hem kwam helpen.
We sluiten de dag af met een Pina Colada in het donker, met uitzicht op alle boten, een mooie maan die zich laat zien, wat een prachtig plaatje oplevert.
In de verte begint het wat te flitsen, de eerste druppels vallen. Tijd om de zonnige, fijne dag af te sluiten, en op naar de kamer.