Dag 10: Chaing Mai

24 juli 2026 - Chiang Mai, Thailand

Dag 10:  Chaing Mai

Vandaag konden we kiezen uit enorm veel activiteiten, we hebben een groep van 13 mensen, maar alles is verdeeld vandaag.
Wij zijn er uiteindelijk voor 2 gegaan, als gezin zijnde. De jongens vonden dit ook de leukste.

Koken, en een bokstraining!

We ontmoeten onze kok op de locale markt. Een hippe, jonge kerel. Hij laat ons wat typische dingen zien die in de Thaise keuken worden gebruikt. Een aantal dingen kennen we, maar er zijn weer vele varianten ervan te vinden. Daarna lopen we een rondje zelf op de markt zodat hij in kopen kan doen.
De kookstudio is buiten, op een soort vlonder onder een afdak, met een rijtje van 7 fornuizen stonden we naast elkaar.
Vele nieuwe smaken geproefd, uitleg over hoe alles gemaakt wordt, en daarna alles zelf doen. 4 verschillende dingen gaan we maken.
Grote hakmessen liggen klaar met de ingredienten. De jongens maken thuis wel dingen klaar, maar verder dan een eitje, pannekoeken, of een clubsandwich komt het niet. Dus.... af en toe wat begeleiding of extra uitleg was welkom 😆

Op een gegeven moment mogen we de vlam in de pan laten komen. En ik moet zeggen, dat vlammetje wat hij liet zien, daar begonnen wij door te twijfelen of wij dat wel durfden.
En de jongens al helemaal. Beetje spannend dus! Na mijn vuur, heb ik die van Ben en Tom ook maar gedaan.

Grenzen verlegd, nieuwe dingen geproefd, dingen geleerd, en het was gezellig en lekker!

Even tijd om het zwembad in te duiken.  We zitten in een tropische regenbui, maar ach... nat zijn we toch al. En, na regen komt zonneschijn!

En nu, tijd voor een Muay thai boksles. Even warm worden, op en neer springen en stretchen. Daarna worden de basics uitgelegd, voor gedaan, en gecorrigeerd bij je.
Het tempo wordt dan langzaam opgevoerd, en een bepaald ritme mag je even blijven herhalen. Daarna pakken de leraren hun stootkussens, en mogen we alles gaan herhalen tegen hun.
We moeten luisteren naar wat ze aangeven, van richting veranderen, en blijven doorgaan. More power, use more power wordt er geroepen. De stoten klinken harder, zweetdruppels vliegen van ons lijf af, kleding is doorweekt. Maar wel leuk en lekker om zo'n lesje mee te kunnen pakken!

De avond gaan we met we met zijn 4en wat eten, en lopen we nog een rondje over the night market. Met een paar souvenirs en basketballshirtjes rijker