Dag 7: Ayutthaya naar Sukhothai
21 juli 2026 - Tambon Nong Klap, Thailand
Dag 7: Ayutthaya naar Sukhothai
We bezoeken wederom een tempel. Vergelijkbaar met die van gisteren, alleen wat deze anders maakte is dat er een Boeddha hoofd volledig is ingegroeide en omring door boomwortels. Belangrijk dat je altijd respect toont bij een Boeddha beeld. In dit geval moeten we zitten, en onze voeten mogen dan ook niet naar het beeld wijzen.
Tussen de vervallen torens en beelden zien we vele eekhoorns en hagedissen, er valt zelf een eekhoorn met een smak op de grond voor de neus van Ben en mij.
We zitten vandaag weer een tijd in de bus, tijdens elk ritje vertelt Aek iets over Thailand. Lesjes over vruchten, Ladyboys en militaire dienst, en vandaag gaat het over alle kleuren van de week, de vlaggen en welke Boeddha er bij je past. En om af te sluiten komt er ook nog het thaise alfabet bij! 😆
Hij vertelt vaak lang, moet zichzelf af en toe verbeteren, maar de leukste momentjes zijn eigenlijk als hij moet lachen om zichzelf.
Een kleine ongemakkelijk giechel, wat wel heel aanstekelijk werkt.
We hebben foei lelijke Thaise olifanten blousen gekocht, geel. Alvast in thema voor koningsdag hier, dat vieren ze in gele kleding. Maar ze zijn zo fout en lelijk dat het stiekem toch wel weer leuk is.
De middag ligt iedereen in het zwembad, nouja de kinderen en ik dan. Er wordt een potje waterpolo/ruby gespeeld. Joost is een rondje hardlopen, half verdwaald geraakt, maar gelukkig terug gekomen!
Er is verder niemand op het resort, wat eigenlijk wel fijn is. Eindelijk geen andere groepen Nederlanders die we tegen blijven komen, haha.
Femke:21 juli 2026Ik ben heel benieuwd naar de gele shirts! 😂
Andrea:27 juli 2026Hele mooie gezinsfoto! 🥰